1. Home
  2. Voordrachten
  3. De industriële ontwikkeling van de Veluwe van kopermolens tot Koelmachines

De industriële ontwikkeling van de Veluwe van kopermolens tot Koelmachines

De besturen van de vereniging Histechnica en van de KIVI afdeling Geschiedenis der Techniek zijn verheugd u uit te nodigen tot het bijwonen van een voordracht te houden door de heer ir G.F. Boulogne

Datum: zaterdag 16 november 2024
Aanvang: 11:00 uur
Locatie: Science Centre, Bouwcampus 26, ingang ‘C’ Van der Burghweg 1, 2628 CS Delft. 

Programma

10.30 uur:  Inloop met koffie en thee
11:00 uur:  Welkom en introductie
11.05 uur:  Voordracht door de heer Jerry Boulogne
12:00 uur:  Pauze
12:15uur: Vervolg van voordracht en afsluitende discussie
12:45 uur:  Einde bijeenkomst

Samenvatting van de voordracht

Kopermolen uit de 18-e eeuw

Veertig jaar geleden kreeg Jerry Boulogne een boek in handen met de opmerking hier wordt jouw familie in genoemd, misschien zit er een verhaal in.

Eerst na zijn pensionering besloot hij dat te onderzoeken en daarover een boek te schrijven.
Dit met als titel “Het Geheim van de Smid, de geschiedenis van mijn Veluwse familie”, te verschijnen in 2025.

De presentatie gaat over de industriële ontwikkeling van het gebied waarin de familie woonde en werkte, over de periode van de 18de eeuw tot het midden van de 20ste eeuw.

In zijn voordracht bespreek Jerry de technische en bedrijfsmatige aspecten van de bedrijven waarin zij werkzaam waren en de motoren en machines, die zij in een later stadium ontwikkelden, bouwden en verkochten aan bedrijven in Nederland en daarbuiten.

Koelmachine in de 20ste eeuw

Informatie over de spreker

Jerry Boulogne (1952) is wiskundig ingenieur (Delft, 1978) en opgeleid tot wiskunde docent (Leiden, 2008). Hij studeerde af als Operations Research trainee bij E.C.T. Rotterdam en diende daarna als jongste officier zeedienst op mijnenjagers van de Koninklijke Marine. Na zijn diensttijd werkte hij in de financiële sector als ontwikkelaar van IT infrastructuren en producten bij een Amerikaans Bedrijf (NCR) en een Nederlandse bank (Rabobank Nederland).

Bij Shell deed hij tot 1996 soortgelijk werk, op het laatst als informatie manager bij een Operating Company in Egypte.
In zijn periode als interim manager en zelfstandig ondernemer richtte hij zich steeds meer op het onderwijs. Dit door o.a. een programma te ontwikkelen om allochtone Rotterdamse jongeren te stimuleren om een overstap te maken naar een technische opleiding. Ook richtte hij eind negentiger jaren met een viertal bedrijven een vereniging op voor de ontwikkeling van “Cloud” diensten voor het onderwijs en het MKB (ASP Forum Nederland).

In 2004 maakte hij de overstap naar het onderwijs en volgde daartoe een opleiding aan de Universiteit van Leiden. Hij gaf tot medio 2020 wiskunde les aan mavo, havo en vwo leerlingen en coachte daarna een aantal jongeren tussen 18 en 35 jaar.

Aanmelden

Voor het bijwonen van deze voordracht dient u zich aan te melden:

  • Leden van KIVI kunnen zich aanmelden via de KIVI website  (www.kivi.nl > activiteiten > selecteer activiteit > aanmelden). 
  • Leden van Histechnica kunnen zich aanmelden via de secretaris  hotzeboonstra@gmail.com. 
  • Ook belangstellenden die niet lid zijn kunnen zich via bovenstaande wegen aanmelden. Er zijn dan kosten aan verbonden van € 5,00.

Voordracht online

De voordracht zal live uitgezonden worden; u dient zich hiervoor ook op te geven via bovenstaande wegen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Voor de voordracht begint, kunt u hier de link activeren naar de live uitzending.

Komende activiteiten

Komende activiteiten in het Science Center Delft:

Zaterdag 14 december 2024 om 11:00 uur voordracht van drs. M.J.M. van der Meer:
“Plannen met betrekking tot het Science Centre”

Zaterdag 25 januari 2024 om 11:00 uur voordracht van prof. ir. D. Stapersma: ”Kansen en bedreigingen voor de vroege maritieme dieselmotor”.

                                      

Updated on november 3, 2024

Article Attachments

Related Articles

Academisch Erfgoed
Bezoek de nieuwe website over het academisch erfgoed van de TU Delft.
Ga naar de site